“Betrokkenheid en elkaar helpen zorgt voor echte binding met het bedrijf”

Met een niet-technische achtergrond stond ik 13 jaar geleden bij FireX voor de deur om te solliciteren naar de functie van boekhoudkundig medewerker. Op dat moment had ik al wel enige ervaring opgedaan in een functie bij een ander brandbeveiligingsbedrijf maar echt binding met deze sector had ik ten tijde van de sollicitatie nog niet. Na een warm ontvangst en een goed gesprek kon ik thuis gaan vertellen dat ik weer in de brandveiligheid zat, ditmaal in Nijmegen.

Ik ben Vincent Roelofs, 38 jaar en vandaag de dag Financial Administrator bij FireX, Fire Technology en FireSafe. In mijn dagelijkse werk heb ik vooral te maken met directielid Monique Lamers die mij op financieel gebied haar rechterhand noemt. Een titel die ik met trots draag aangezien het meer dan prettig werken is met Monique en Jean-Paul Lamers. De werksfeer is ronduit sociaal te noemen waarbij de betrokkenheid van het management een pluim verdient. De zorg over het personeel is bij ons bedrijf niet aan kantoortijden gebonden. Dat merk je aan het feit dat er oprechte interesse bestaat voor de werknemer als persoon. Waar uit zich dit in? Bijvoorbeeld in het feit dat er even gevraagd wordt of alles goed met je gaat, als je ’s morgens ontdaan binnenkomt en Monique je gezicht als een open boek leest. Heb je als ouder problemen thuis met de kinderen dan wordt er direct hulp aangeboden. Hier ben je geen nummer maar bekommert de directie zich over het wel en wee van haar medewerkers. Dat voelt als familie, kan ik zeggen.

Mijn dagelijkse werk stopt niet met het voeren van de financiële administratie maar bestaat ook uit orderadministratie, voorraadbeheer en contact onderhouden met het magazijn. Om die reden heb ik regelmatig contact met mijn collega’s, die de weg naar mijn kantoor tevens weten te vinden als zij vragen hebben over bestellingen of andere zaken. De collegialiteit onderling is groot, precies wat ik zoek in een leuke baan. We hebben iets voor elkaar over. Als gevolg daarvan is ‘nee’ zeggen soms moeilijk voor me, ik help iedereen graag verder, net zoals iedereen mij graag helpt. De werksfeer kun je rustig als ‘open’ betitelen, met een open deur beleid, zonder drempels. Betrokkenheid wordt bij ons met de hoofdletter ‘B’ geschreven, daar geniet ik elke dag van.

Wanneer ik kijk naar mijn werk 13 jaar geleden en dat vergelijk met de situatie nu, dan is het grootste verschil dat ik volledig de vrije hand heb gekregen in wat ik doe en daar alle verantwoordelijkheid voor draag. Die vrijheid kan je alleen maar gegund worden op basis van wederzijds vertrouwen, wat er dan ook rijkelijk is. Als ik al ambities heb, dan is de belangrijkste wel ‘lekker op de plek blijven zitten’. Bij FireX zit ik fijn in mijn vel, ik kan er mijn ei kwijt en we delen een lach en een traan als het erop aankomt. Natuurlijk heb ik wel wensen ten aanzien van mijn werk: wanneer in de toekomst wijzigingen aan het systeem moeten plaatsvinden, of een nieuw systeem geïmplementeerd gaat worden, dan hoop ik dat ik van de partij mag zijn. Het huidige systeem heb ik zelf op mogen bouwen, het is een beetje een kindje van me.”

Nu, na 13 jaar, heb ik dankzij het warme nest waarin ik terechtgekomen ben zelfs een beetje verstand gekregen van de brandveiligheidsbranche. Geef me geen schroevendraaier in de hand, maar stel me gerust vragen over alle producten en diensten. Ik hoop nog lang met dezelfde liefde en hetzelfde plezier te mogen werken voor dit bedrijf!

Met vriendelijke groeten,

Vincent Roelofs

« Terug naar overzicht