Brandmeldwijzer    T: 024-3607171

Brandweerman worden op Antarctica? Dat kan.

In de brandbeveiligings- en brandbestrijdingswereld hebben we wereldwijd collega’s. Sinds kort weet ik dat we ook collega’s hebben die werken onder barre, koude, winderige en extreem droge omstandigheden. Dan heb ik het over het brandweerteam wat gestationeerd is op Ross Island, Antarctica. En ze zoeken daar nog personeel ook.

Niet piepen bij een beetje kou of wind

The Antarctic Fire Department is aanwezig op Ross Island ter ondersteuning van het Amerikaanse Antarctische Programma. Men biedt hun diensten aan op McMurdo Station, Amundsen-Scott Station en de US Air Force vliegvelden. Om daar te mogen, kunnen en willen werken als lid van het brandweerteam moet je uit een bijzonder soort hout gesneden zijn. Antarctica is de koudste, droogste en meest winderige plaats op aarde. Dat vergt uithoudingsvermogen, vereist een enorm improvisatietalent en vraagt zelfredzaamheid. “Toughness” is daar een voorwaarde om te overleven.

Wat voor de één een droom is, is voor de ander een nachtmerrie

Zoals met alle extreme ondernemingen het geval is, ziet de ene persoon een enorme uitdaging in zo’n krachttoer en de andere een bedreiging. Voor de dromers, de niet bangen, de avonturiers en de “ik vertrek” lezers van dit blog heb ik goed nieuws: er zijn maar liefst drie vacatures op de Zuidpool!

Yes, they are hiring!

Vacature nummer 1: Brandweerman. Zonder de nodige ervaring hoef je niet te solliciteren daar, dat mag voor zich spreken. Vacature nummer 2: Brandweer Luitenant. Of die vanwege zijn hogere functie meer binnen mag zitten? Ik denk van niet. Vacature nummer 3: Brandweer Kapitein. Een functie waarin supervisie de hoofdrol speelt; ook als iedereen vastgevroren zit. Ik geef het je te doen.

De voorwaarden om daar aangenomen te worden zijn strikt en streng. Eén van de regels is dat je genaturaliseerd Amerikaans staatsburger bent of wordt. Je mag alleen van het station af in echte noodgevallen, verder woon en werk je dus op Antarctica. Men zegt dat de salariëring goed is en de secundaire arbeidsvoorwaarden prima. Reizen naar en van het ijs zijn inbegrepen, woning en maaltijden idem dito. Je zit er letterlijk vast, maar wel in een ongeëvenaard bijzondere setting. Nadat je je contract hebt uitgediend, kun je bij goed presteren nog een leuke bonus verwachten. De grootste bonus is natuurlijk de ervaring die je op hebt gedaan. Je vindt de vacatures hier: http://www.antarcticfire.org/opportunities.html

Geen trek in de Zuidpool maar wel in de brandveiligheidssector?

Laten we eerlijk zijn: werken in de brandveiligheidssector is nooit saai. Maar om er nu helemaal voor naar Antarctica te reizen… Je kunt natuurlijk ook gewoon ons team komen versterken, in Nijmegen. We hebben verwarming in de winter en verkoeling in de zomer, heerlijke koffie, minder humeurige collega’s dan op de Zuidpool en je hoeft niet eerst je bus of auto uit het ijs te halen. Wij bieden serieus goede banen met misschien nog wel betere secundaire arbeidsvoorwaarden dan daar in het verre zuiden. Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze vacatures eens: FireX vacatures en Fire Technology vacatures

Brandveiligheid Meester! Maar dan in wat warmer gebied.

Monique Lamers.

Bron: www.antarcticfire.org

Geplaatst op: 26 januari 2017
Terug naar overzicht