Brandmeldwijzer    T: 024-3607171

Een kwetsbare groep mensen goed beschermd

Graag neem ik u even mee in de wereld van de zorg, waar onze systemen op de achtergrond zorgen voor ontzorging.

Een mooi voorbeeld; in Malvert, Nijmegen, staat de nieuwe beschermde woonvorm De Wollewei. Verdeeld over twee verdiepingen bevat het gebouw 24 woningen, huisvesting voor 24 bewoners van De Orangerie, die door dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Zorg in de breedste zin van het woord

De bewoners van De Wollewei genieten van de privacy van een ruim appartement en kunnen anderen ontmoeten in de buurtkamer of de afgesloten tuin. Zo kunnen ze hun leven voortzetten op een voor hen vertrouwde manier. Ze zijn echter ook kwetsbaar. Om die reden krijgen ze 24 uur per dag zorg. Een deel van deze zorg bestaat uit het brandveilig maken van de woonomgeving. Daar komt FireX in beeld!

Brandveiligheid Meester door volledige bewaking

FireX leverde tezamen met Van Zandvoort Electrotechniek een brand- en ontruimingsinstallatie aan De Wollewei. Dit systeem werkt op basis van volledige bewaking. Broodnodig, aangezien de bewoners niet in staat zijn om goed en snel te handelen bij brand. Van signalering tot en met ontruiming zijn zij volledig overgeleverd aan de inzet van het personeel. Elke seconde telt dan harder dan ooit, tijdige signalering en een zeer nauwkeurige melding is dus van levensbelang!

Goede communicatie, snelle evacuatie

Om betrouwbaar en razendsnel te kunnen melden, beschikt het personeel over draadloze ontvangers die de specifieke locatie van de brandmelding doorgeven. De tijdwinst die ontstaat, ook al is deze nog zo minimaal, draagt indien nodig bij aan een snellere en efficiëntere evacuatie.

Voor de 24 bewoners van De Wollewei en het personeel geldt dat men in ieder geval brandveilig woont, respectievelijk werkt. FireX is er trots op meegewerkt te hebben aan het ontstaan van deze situatie.

Hoe zit het eigenlijk met de brandveiligheid bij u op het werk? Indien u wilt weten hoe uw bedrijf er voor staat, dan kunt u contact met ons opnemen om een vrijblijvende check uit te voeren.

Hartelijk dank voor het lezen,

Monique Lamers

Geplaatst op: 15 oktober 2015
Terug naar overzicht