Brandmeldwijzer    T: 024-3607171

FireX en FireTechnology sponsor van de Walk of Waste

Plastic zwerfafval bereikt via de rivieren onze oceanen en zorgt daar voor enorme plastic vuilnisbelten, een dodelijk probleem voor vissen en ander leven in de zee. Plastic afval wat zijn weg niet vindt naar de daarvoor bestemde afvalbakken, maar achteloos weggegooid wordt… daar kunnen we met z’n allen iets aan doen!

Die grote bergen plastic afval in de oceanen wordt ook wel “plastic soup” genoemd. Er kan niet genoeg bewustwording gecreëerd worden voor dit probleem. Om te laten zien dat wij met z’n allen een wezenlijk steentje kunnen bijdragen aan de oplossing, zijn er diverse groepen en stichtingen die hier aandacht voor vragen. Ook in Nijmegen. Een nieuwe stichting in Nijmegen is Plastic Soup Nijmegen, opgericht door de Lions club.

Walk of Waste

De Lions Club Nijmegen heeft deze naam gekozen om als onderdeel van haar project Plastic Soup Nijmegen de handen ineen te slaan, op weg naar een schoner Nijmegen, een schonere Waal en daarmee schonere oceanen.

Wij sponsoren met onze bedrijven FireX en FireTechnology van ganser harte dit mooie project! Walk of Waste vertelt het op een eigen manier: “Een Nijmeegs recept voor een levensgevaarlijke soep”. De drie benodigdheden: Afvalbakken langs de Waalkade, Kunstenaars uit Nijmegen en omstreken en sponsoren. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met onder andere de Gemeente Nijmegen, DAR, Museum Valkhof, Stichting Stiksoep, Actie Schone Waal, Walk of Wisdom, De Bastei en Grijsen, park en straatdesign. Daarnaast natuurlijk met behulp van de vele sponsoren uit het bedrijfsleven. Een prachtig initiatief, waar het goede doel enorm mee gediend is.

Wat gaat er gebeuren?

Alle afvalbakken langs de Waalkade in Nijmegen zullen door geselecteerde kunstenaars worden omgevormd tot kunstobjecten. Door de Walk of Waste en de daaraan gekoppelde educatieve game zal er stevig aandacht gevestigd worden op het plastic afval probleem. Op 30 juni a.s. worden de afvalbakken geplaatst en kan de Walk Of Waste van start gaan.

Hoe kan de lezer van deze blog een steentje bijdragen?

Heb je een bedrijf, sponsor dan mee. Ben je kunstenaar? Meld je dan aan om een kunstwerk te ontwerpen en uit te voeren. Als betrokken mens kun je al meehelpen door bewust met je plastic afval om te gaan en dit alleen nog te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken. Praat erover, deel de informatie en draag bij door de handen ineen te slaan, op weg naar een schonere stad, een schonere rivier en een schonere oceaan!

Wie net als FireX en FireTechnology wil sponsoren, kan meer informatie vinden op www.plasticsoupnijmegen.nl of een mail sturen naar info@plasticsoupnijmegen.nl

Monique Lamers

Geplaatst op: 23 februari 2017
Terug naar overzicht