Brandmeldwijzer    T: 024-3607171

Marioff, de norm voor watermistsystemen

Wie ons al langer kent weet dat wij niet alleen dealer maar ook fan zijn van Marioff HI-FOG® watermistsystemen. Dat heeft een reden. FireX en FireTechnology hebben namelijk een naam hoog te houden als het op betrouwbaarheid en kwaliteit aankomt. Voor ons is dat de belangrijkste reden om Marioff systemen te adviseren en implementeren. Marioff is normbepalend op het gebied van watermisttechnology.

Marine & Offshore: tough business

Om te begrijpen waarom Marioff de autoriteit is op het gebied van watermistsystemen, moeten we kijken naar de oorsprong van het bedrijf. Deze ligt namelijk in de MARIne en OFFshore wereld. Als schepen niet voldoen aan de wereldwijd geldende veiligheidsnormen, dan wordt in geval van een calamiteit het verlies niet meer uitgedrukt in geld, maar in mensenlevens. Een branddetectie- en brandveiligheidssysteem moet daarom extreem goed zijn om aan alle normen en reguleringen te voldoen. Niet alleen is inmiddels het HI-FOG® watermistsysteem op honderden schepen actief, in heel veel gevallen heeft het zijn nut al bewezen.

Hoe werkt watermist en waarom is dit ideaal op zee?

Watermist neemt bij brand twee belangrijke factoren weg welke voeding voor vuur zijn: zuurstof en hitte. Met een watermistsysteem krijgt het vuur bovendien minder kans om opnieuw te ontbranden. Ruimtes hoeven niet te worden ontruimd of te worden afgesloten om succesvol te blussen met het HI-FOG® systeem. Zeker in de marine en offshore wereld is dit van groot belang. In geval van een calamiteit evacueren betekent aan dek gaan of nog erger, op volle zee van boord moeten. In dat geval is het prettig om te weten dat men zo lang mogelijk aan boord kan blijven omdat het HI-FOG® systeem een optimale brandveiligheid waarborgt.

De voordelen van HI-FOG® op een rij

  • Snelle activatie
  • Veilig voor mens en milieu
  • Verkoelend
  • Korte “downtime”, dus snel weer in actie na het blussen
  • Gebruikt weinig water (voorkomt schade)
  • Flexibel, één centrale pomp voedt alle sprinklers of sprayheads.
  • Bewezen succes

Als het vuur is gedoofd…

…dan is het HI-FOG® systeem nog steeds operationeel. Met Marioff aan boord hoeft men zich geen zorgen te maken over herontsteking van de brand. HI-FOG® voor Life Safety toepassingen zijn regulier geen systemen met een beperkte inzettijd daar deze voorzien van een seawater supply. Marioff HI-FOG® kan onmiddellijk weer in actie komen als het moet.

Ook aan land Brandveiligheid Meester!

U zult begrijpen dat Marioff HI-FOG® ook aan land superieur is. De lat om goedgekeurd te worden aan boord van schepen ligt zo hoog, dat de gehanteerde norm voor gebruik aan land dubbel en dwars gehaald wordt. Dit heeft geresulteerd in een breed scala van landbased keuringen, verleend door o.a. FM en VdS. Een veilig idee, vinden wij.

We kunnen ons voorstellen dat u voor uw bedrijf of instelling meer wilt weten over watermistsystemen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we vertellen het u graag. Wellicht zien we elkaar zelfs op één van onze HI-FOG® demonstratie-events?

Monique Lamers

Geplaatst op: 20 augustus 2015
Terug naar overzicht