Blusschuim/blusgas

Blusschuim/blusgas

Compressed Air Foam

Wij zijn dealer van stationaire schuimblusinstallaties op basis van CAF, ofwel Compressed Air Foam, van OneSeven uit Duitsland (Gimaeux). OneSeven is wereldwijd al meer dan 30 jaar expert op het gebied van stationaire en mobiele blussystemen. Samen met onze divisies Branddetectie en Watermist heeft onze divisie Blusschuim/blusgas toegang tot de productportfolio’s van merken als Advanced, Gimaex , GK, HI-FOG®, Honeywell, Kidde (UTC), Siemens en Swiss Securitas group. Deze leveranciers stellen samen met ons hun expertise in dienst van het leveren van integrale, marktgerichte en op de toekomst voorbereide brandveiligheidsinstallaties.

Waarom CAF?

Met CAF (compressed air foam) schuimblussystemen beschikken we over een breder pakket aan brandveiligheidsinstallaties. Vloeistofbranden en branden in o.a. recyclingbedrijven worden het meest efficiënt geblust met CAF. Het schuim dekt als een deken af, blust en voorkomt een brandverspreiding. Onze divisie Blusschuim/blusgas maakt gebruik van de systemen van One Seven, al meer dan 30 jaar marktleider op dit gebied.

We bouwen een brug naar de toekomst op het gebied van certificeerbare brandveiligheid. Compressed Air Foam helpt risico’s in de industrie te beheersen. Niet voor niets beschikken brandweerkorpsen al meer dan 15 jaar over CAF installaties op hun voertuigen. CAF kan helpen om milieurampen te voorkomen. Het blusschuim bevat perslucht en is daardoor licht in gewicht en milieu efficiënt. Onze opdrachtgevers waarderen het dat wij nauw betrokken zijn bij projecten. Korte lijnen, direct deskundig advies en begeleiding, levering volgens afspraak en desgewenst installatie van uw brandveiligheidsoplossing. Met onze blusschuim/blusgassystemen hoeft u zich geen zorgen te maken over de brandveiligheid van uw bedrijf of project!

Wanneer Blusgas?

Voor MER/SER, archief en serverruimtes hebben we blusgassystemen. Blusgassystemen worden veelal toegepast voor de beveiliging van deze serverruimtes, omdat blusgassen geen schade toebrengt aan de apparatuur. Verdere ontwikkeling van een brand wordt hiermee voorkomen. Kleinere ruimtes tot 400 m³ worden beveiligd door middel van het Novec 1230 systeem. Serverruimtes die groter zijn worden beveiligd met inert gas. Binnen de inerte gassen werken wij het meest met stikstof (IG100), daar deze de laagste milieubelasting heeft van de inerte gassen. Onze divisie blusschuim/blusgas coördineert het volledige proces van Engineering tot certificering.

Over het Novec 1230 systeem

Het door 3M ontwikkelde Novec1230 is een schoon en veilig blusgas. De werking is gebaseerd op het koelen van het ontbrandingsproces totdat de vlam dooft. Tot ca. 150 m3 is één cilinder nodig, daar waar andere blusgassen tot en met vijf cilinders nodig hebben.

Systemen worden in een compacte rackoplossing geleverd en eindgebruikers worden ontzorgd in het beheer en het bedienen van de systemen. Niet alleen veilig voor mens en milieu, maar door de beperkte installatieomvang ook investeringsvriendelijker dan andere typen blusgassystemen.

Wij bieden een blusgasoplossing in de vorm van een afsluitbare kast. Deze kast voorkomt toegang voor onbevoegden tot het blusgassysteem. Dit betekent dat de meest voorkomende oorzaak van falen wordt uitgesloten. Vijf procent van alle blussingen zijn niet succesvol doordat eindgebruikers onbedoeld de installatie buiten werking stellen. Naast de afsluitbare kast is het systeem dat wij leveren eenvoudig in gebruik en wordt dit standaard geleverd met een nevenpaneel, waarmee de eindgebruiker selectief het systeem kan bedienen.