“Eindejaarsblog 2018”

Als er een ding onlosmakelijk verbonden is met brandveiligheid, dan is dat wel het weer.

Schreef ik in mijn eindejaarsblog van 2017 nog over de heftige sneeuwval in de winter, daar kunnen we dit jaar een extreme zomer toevoegen aan de lijst met barre weersomstandigheden. Wat hebben een extreme zomer en een extreme winter met elkaar gemeen? Verhoogd brandgevaar. In de winter door overbelasting van het stroomnet vanwege inzet van energie slurpende verwarming, kortsluitingsrisico’s vanwege vocht en in de zomer meer kans op brand door aanhoudende droogte en hitte. Ook het gebruik van geforceerde koeling gaat ’s zomers  in de kilowatts lopen, met mogelijk overbelasting tot gevolg.

Weer of geen weer, wij staan met onze bedrijven FireX, Fire Technology en FireSafe altijd paraat om te zorgen voor meer brandveiligheid. Ook dit jaar hebben we weer een mooie groei door mogen maken; een groot compliment voor onze teams die altijd met raad en daad klaar staan.

Waar zit die nieuwe medewerker toch?

Als er iets typerend is geweest voor het afgelopen jaar dan is het wel de personeelskrapte op de arbeidsmarkt. Moeilijk aan nieuwe medewerkers kunnen komen is geen unicum voor de brandbeveiligingssector – het probleem spreidt zich uit over alle installerende en technische branches – we hebben dan ook kosten noch moeite gespaard in 2018 om voor nieuwe aanwas te zorgen. De groei moet tegemoet getreden worden door meer personeel in te schakelen, kwalitatief hoogwaardige mensen met het juiste DNA om een verantwoordelijke rol binnen de brandbeveiliging te spelen. We zijn er door de krapte op de markt helaas nog niet in geslaagd om alle open posities binnen onze bedrijven in te vullen. Wie aan een carrière switch toe is, of iemand kent die graag voor een vooraanstaande en stabiele onderneming in brandbeveiliging wil werken verwijs ik graag naar onze site www.werkenaanbrandveiligheid.nl.

Brand, je zult het maar meemaken

Met ons werk komt ook het besef dat het niet overal even veilig is als het om brandgevaar gaat. Daarom hebben we ook dit jaar besloten geen relatiegeschenken te geven maar het daarvoor gereserveerde geld over te maken aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. Zij verrichten werk van onschatbare waarde om slachtoffers van brand weer te laten genezen en hun leven weer terug te geven. Wie ook een duit in het zakje wil doen kan meer informatie krijgen op de navolgende website Brandwondenstichting.

We zien u graag terug in goede gezondheid

Wordt dit het laatste jaar waarin burgers zelf vuurwerk mogen afsteken? Wie zal het zeggen. In ieder geval zijn er al gemeenten waar vuurwerkvrije zones zijn ingesteld. Wij kunnen alleen maar hopen dat er daardoor minder slachtoffers vallen.

Vanuit Nijmegen wensen wij u hele fijne kerstdagen en een veilige jaarwisseling. Uiteraard wensen wij u daarnaast een in alle opzichten gezond en succesvol 2019, waarin we onze relatie met u willen uitbouwen en intensiveren. Ons gezamenlijke motto: Brandveiligheid Meester!

Namens alle medewerkers van FireX B.V., Fire Technology B.V. en FireSafe B.V.: graag tot volgend jaar!

Monique Lamers

« Terug naar overzicht