Eurojust Den Haag Koninklijk geopend

Op woensdag 4 oktober 2017 opende Koning Willem Alexander het nieuwe pand van Eurojust in Den Haag. Eurojust is de rechtsorganisatie van de EU, opgericht in 2002, met als taak samenwerking tussen landen te bevorderen in de strijd tegen terrorisme en internationale criminaliteit.

Aan de Johan de Wittlaan in Den Haag werd door Heijmans een twaalf verdiepingen tellend gebouw neergezet, met plaats voor 400 werknemers. In totaal zullen er straks 31 nationaliteiten te vinden zijn. Het pand is ontworpen door architecten van Royal HaskoningDHV, Mecanoo en DS Landscape Architects.

Brandveiligheid Meester! ook in de Internationale Zone

Met de officiële opening door Koning Willem Alexander, is ongemerkt voor het publiek, ook de HI-FOG® hogedrukwatermistinstallatie geleverd door ons zusterbedrijf Fire Technology B.V. in gebruik genomen.

Het hele brandveiligheidsconcept voor het object werd uitgewerkt door Smits van Burgst Beveiliging, RHDHV en EFPC. Meerdere systemen waken aaneengeschakeld integraal over het object, waarbij de HI-FOG® hogedrukwatermistinstallatie een prominente rol speelt.

Fijne mist met hoge snelheid

Om u een idee te geven hoe een hogedrukwatermistinstallatie brand bestrijdt, leggen we u graag uit hoe HI-FOG® functioneert. Op hoge snelheid wordt een fijne watermist afgegeven door het systeem, waardoor de brand wordt gecontroleerd, onderdrukt of geblust.

De speciaal ontwikkelde gepatenteerde HI-FOG® sprinkler- en sprayheads stoten op hoge snelheid gewoon drinkbaar leidingwater uit, waardoor er zich watermist vormt. Deze uitstoot op hoge snelheid wordt gegenereerd door hogedrukpompen of accumulators van het systeem.

De brand wordt gepenetreerd

De microdruppeltjes van HI-FOG® geven water de meest effectieve vorm om brand te bestrijden. De brand wordt erdoor gepenetreerd onder hoge druk.
Door de snelle verdamping van de druppeltjes wordt de hitte zeer effectief geabsorbeerd. Tegelijkertijd zet de watermist 1.760 keer uit en verplaatst zo de zuurstof in de brandhaard.

HI-FOG® watermist creëert ook een efficiënt watergordijn die de stralingshitte blokkeert waardoor de brand zich niet kan verspreiden of weer kan oplaaien. Rookdeeltjes hechten zich aan de druppeltjes waarbij verspreiding van de rook wordt voorkomen.

Laag waterverbruik past in duurzaam karakter

HI-FOG® biedt uitzonderlijk goede brandbestrijdingsprestaties door de twee belangrijkste factoren te elimineren die een brand nodig heeft om te kunnen overleven: hitte en zuurstof. En deze resultaten worden bereikt met opmerkelijk weinig water. HI-FOG® gebruikt tot 90% minder water dan conventionele sprinklersystemen. Dit komt de duurzaamheid van het gebouw weer ten goede en zorgt voor minder restschade na een brand.

Voor meer info omtrent HI-FOG® zie over HI-FOG®

Monique Lamers

« Terug naar overzicht