FireX, Fire Technology en FireSafe B.V.; uw brug naar brandveiligheid

Als we zeggen dat we constant aan de weg timmeren als het gaat om innoveren en investeren, dan overdrijven we niet. Met gepaste trots presenteren wij onze nieuwe bedrijfstak: FireSafe B.V.

Met FireX B.V. en Fire Technology B.V. waren we al behoorlijk compleet in ons brandveiligheidsaanbod. Optimale detectie in combinatie met de perfecte bluscapaciteiten van onze HI-FOG® watermistsystemen; daar mag je rustig “Brandveiligheid Meester” op zeggen.

Compressed Air Foam technologie

Er kunnen zich echter situaties voordoen waar traditionele blussystemen niet toereikend zijn. In dergelijke situaties komt blussen met schuim in beeld. CAF (Compressed Air Foam) techniek blust met behulp van draaiende schuimrotors. Het schuim hecht zich aan wanden, objecten en aan vloeistoffen. Door het schuim dooft het vuur en worden milieurampen voorkomen.

Een krachtige drie-éénheid

Met FireSafe B.V. als derde pijler onder de brug naar brandveiligheid bieden wij nu een integraal pakket aan brandveiligheidsconcepten aan. FireX B.V. komt in beeld als het om branddetectie gaat, Fire Technology B.V. voorziet in HI-FOG® watermistsystemen en FireSafe B.V. brengt het beste in schuimblusinstallaties.

Onze drie bedrijven doen zaken met de allerbeste merken teneinde een maximale kwaliteit te kunnen garanderen. Om die reden hebben wij voor FireSafe B.V. gekozen voor de schuimblussystemen van One Seven. One Seven is een vooraanstaand leverancier van blusinstallaties voor tunnels; hun systemen zijn op diverse plaatsen in Europa geïnstalleerd.

Hoe specialistisch kan een brand zijn?

Ons antwoord op die vraag is: zeer specialistisch. Er zijn branden die meer problemen met zich meebrengen dan alleen het vuur zelf. Denk bijvoorbeeld aan brandende afvalbergen die inpandig zijn opgeslagen. Het risico van nasmeulen en herontbranding is daar levensgroot. Zelfs uren nadat er “Brand Meester” geroepen is kan een afvalberg weer spontaan vlam vatten. Met CAF blusschuim wordt er als het ware een “blusdeken” over de brandbare berg gelegd. Ook hecht het schuim zich aan wanden. En wat te denken van brandende vloeistoffen, die weglopen? Ook milieutechnisch is het wenselijk om vloeistoffen in bedwang te houden. CAF schuim zorgt ervoor.

Het begint bij een gedegen advies

Iedere situatie is anders, ook die binnen uw bedrijf. Vaak is onvoldoende bekend welke risico’s er bestaan. Dan is het goed om te weten dat wij een vrijblijvende risico-inventarisatie aanbieden, inclusief een gedegen advies.

Vanwege ons uitgebreide pallet aan oplossingen, onze sterke merken en de betrouwbare partners waarmee we samenwerken bent u van één ding zeker: veiliger samenwerken dan met ons wordt het niet.

We helpen u graag. Een telefoontje of mailtje is al voldoende!

Monique Lamers

« Terug naar overzicht