Medewerker aan het woord: Dennis van Cleef

Mijn naam is Dennis van Cleef, werknemer bij FireX, FireTechnology en FireSafe. Toen ik 10,5 jaar geleden afscheid nam van mijn werk als professioneel brandweerman en de wereld van de brandpreventie betrad bij FireX, had ik niet kunnen vermoeden dat we met het bedrijf in een stroomversnelling zouden terechtkomen en groeiden tot de organisatie die het vandaag de dag is.

Er is veel gebeurd en de technologische ontwikkelingen volgden (en volgen) elkaar op de voet. Er wordt me weleens gevraagd om mijn functie te omschrijven. Dan zeg ik meestal: “Ik ben de duizendpoot van de drie bedrijven”, een uitspraak die intern dan ook bijval vindt. “Vraag het maar aan Dennis”, wordt er vaak geantwoord als iemand vragen heeft over onze diensten en producten.

Toen ik de brandbestrijding verruilde voor brandpreventie deed ik dat omdat ik me realiseerde dat brand voorkomen altijd beter is dan brand blussen; ik zie het als een stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat was toen zo, dat is nu zo en dat zal in de toekomst zo blijven. Mijn werk bij FireX, FireTechnology en FireSafe begon ik als monteur van branddetectiesystemen, later werd dat monteur watermistinstallaties. Inmiddels bestaat mijn baan uit drie takken van sport: ik ben Hoofd Magazijn, Inkoper en ik geef demonstraties van onze watermistinstallaties. Dat laatste spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding. Door de jaren heen heb ik watermisttechniek zien ontwikkelen. Toen het nog in de kinderschoenen stond geloofden wij bij FireX/Fire Technology in het succes en hebben we er alles aan gedaan om de techniek vanuit de Offshore naar “het land” te brengen. Ik beschouw ons bedrijf dan ook als pionier van destijds met een huidige positie als koploper in deze techniek.

Zoals gezegd, demonstraties van watermistsystemen spreken tot de verbeelding. De demonstraties die ik geef, worden bij Peutz gedaan in Molenhoek. Deze demo’s gaan een stap verder dan “even brandstichten en dan de brand blussen”. Het zijn echte simulaties van bestaande situaties, die ingericht worden naar de wens van de klant. Op die manier kan de klant een overtuigend beeld krijgen van het enorme effect van blussen met watermist. Zo hebben we een deel van een datacenter van een landelijke telecomprovider nagebouwd en daar brand gesimuleerd en geblust. Ook machtig om te doen was het nabouwen van een patiëntenkamer van een ziekenhuis, inclusief elementen uit de inrichting die brandgevoelig zijn. Heel bijzonder om daar brand te zien ontstaan, die uiteraard later keurig geblust werd. Een demonstratie waarbij de situatie van de klant gesimuleerd wordt werkt overtuigender dan welke folder of website dan ook.

Wanneer er innovaties zijn op het gebied van blussystemen, dan testen wij die eerst zelf, voordat we het als nieuws de wereld insturen. Daarbij wordt gefilmd, zodat we een overtuigend bewijs kunnen overleggen aan de (potentiële) klanten. Zowel bestaande klanten als potentiële klanten zijn bij ons van harte welkom om vrijblijvend een demonstratie bij te wonen, men kan zich via FireTechnology aanmelden. Wij geven dan data door waarop we weer demonstreren. Het zijn halve dagdelen, met een deel theorie en een praktijkgedeelte.

Wat betreft mijn positie binnen FireX, FireTechnology en FireSafe, zie ik mezelf als een soort brug tussen de drie ondernemingen. Ik hoop dan ook dat men “het blijft vragen aan Dennis”, ik geniet van mijn werk en ben van plan dat nog lang te doen.

Met vriendelijke groet,

Dennis van Cleef

« Terug naar overzicht