Over FireX

Over FireX

FireX B.V. is een erkend bedrijf in branddetectie, hogedrukwatermistsystemen en blusschuim/blusgassystemen. Onze specialisten ontzorgen op de meest efficiënte manier in de hele brandveiligheidsketen. Als toonaangevende partij binnen de wereld van brandveiligheid is FireX B.V. koploper op het gebied van innovatie, omdat alleen het beste goed genoeg is. Binnen alle disciplines werkt onze ondersteuning bij projecten kostenbesparend en wordt er gezorgd voor exact datgene wat u en uw opdrachtgever nodig hebben: namelijk hoogwaardige detectie- en blussystemen, waar blind op vertrouwd kan worden.

Geschiedenis

In 1993 werd FireX als branddetectiebedrijf opgericht. Er werden gecertificeerde brandmeldinstallaties aangeboden en als snel werd FireX een gevestigde naam in de wereld van branddetectie. Om nog onderscheidender te zijn in de markt, werd in 1997 Fire Technology opgericht. Fire Technology kwam met het HI-FOG® hogedrukwatermistsysteem van Marioff op de Nederlandse markt. Dit watermist blussysteem is een alternatief voor de conventionele sprinkler. Door de unieke eigenschappen van watermist kan er effectief geblust worden met minder waterverbruik. Ook kunnen er dunnere leidingen toegepast worden en levert het gebruik van watermist als blusmiddel minder gevolgschade op als de brand geblust is. Ook FireTechnology werd al snel een begrip in de markt.

In 2016 werd onder de naam FireSafe het fenomeen blusschuim/blusgas geïntroduceerd. FireSafe was, net als Fire Technology een zusterbedrijf van FireX. Door de constante groei en de overlappende vraag naar branddetectiesystemen in combinatie met blussystemen, zijn FireX, Fire Technology en FireSafe in januari 2021 samengevoegd onder één naam: FireX. Op deze manier bedienen drie divisies de markt onder één paraplu.

Kenmerkend voor de werkwijze van het huidige FireX is de manier waarop de drie divisies hun kennis en kunde inzetten om tot een optimale brandveiligheid te komen. De slogan die voor FireX geldt luidt dan ook: Brandveiligheid Meester!