De Rooi Pannen Eindhoven

De Rooi Pannen dankt zijn naam aan het karakteristieke klooster in Tilburg met de opvallende rode dakpannen. Het pand werd in 1914 gebouwd naar een ontwerp van Jan van der Valk. Het toenmalige Sint Joseph-studiehuis van de congregatie van de Fathers of Mill Hill huisvestten hier het Mill-Hillcollege. Als gevolg van de ontkerkelijking daalde het aantal priesterroepingen zo sterk dat het Mill-Hillcollege in korte tijd veranderde van een kleinseminarie in een scholengemeenschap.

FireX heeft tezamen met een van haar brandveiligheidspartners voor scholengemeenschap De Rooi Pannen te Eindhoven de gehele school beveiligd met hand-, rook- en temperatuurmelders. De brandmeldinstallatie stuurt de aanwezige ontruimingsinstallatie type A aan. Ten behoeve van de interne signalering wordt gebruik gemaakt van GSM telefoonkiezers. Jaarlijks wordt de installatie gecertificeerd door een extern inspectiebureau.

Om o.a. de veiligheid van personeel en leerlingen te waarborgen heeft de school een onderhoudsovereenkomst afgesloten voor service en storingsopvolging.

School De Rooi Pannen,
FireX, Brandveiligheid meester!