Hyatt Place Hotel Hoofddorp

Het nieuwe Hyatt Place Amsterdam Airport telt 330 kamers. Het hotel is gevestigd aan de Rijnlanderweg 800 in Hoofddorp op nog geen vijf minuten afstand van Schiphol.
Het ontwerp is gemaakt door PBV Architecten en het installatie advies is verzorgd door Haskoning Nederland B.V.

Hyatt hanteert strengere installatietechnische voorwaarden ten aanzien van haar hotels dan de Nederlandse normen voorschrijven. Dat geldt ook voor het nieuwe Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel.

FireX heeft, samen met een van haar brandveiligheidspartners, de brandmeld- en ontruimingsinstallatie en een HI-FOG® hogedrukwatermistinstallatie geleverd t.b.v. de hotelkamers, het restaurant, en de algemene ruimtes.

Het gebouw heeft vele brandbeveiligingsinstallaties waaronder RWA, een hogedrukwatermistinstallatie overdruk etc.

Het hotel is volledig beveiligd met hand- en automatische detectie. Alle (verzamel) meldingen worden zichtbaar gemaakt op het brandweerpaneel, dat direct bij de ingang is geplaatst. De brandmeldinstallatie stuurt de aanwezige ontruimingsinstallatie type A aan. De liftschachten zijn beveiligd middels een aspiratiesysteem. Het FireX systeem zorgt voor de interactie tussen de diverse brandbeveiligingsinstallaties.

Het betreft een gecertificeerde installatie welke jaarlijks onderhouden wordt en door een Inspectiebureau wordt gecertificeerd.

Hyatt Place Hotel Hoofddorp,
FireX, Brandveiligheid meester!