‘T Gasthuis Middelburg (SRVZ)

De Stichting voor Regionale Zorgverlening (SRVZ) heeft voor hun locatie ‘t Gasthuis Middelburg een brandveiligheidsonderzoek laten uitvoeren door adviesbureau Altavilla B.V. te Eindhoven. Op basis daarvan is o.a. een HI-FOG® hogedrukwatermistsysteem geïnstalleerd.

In opdracht van onze samenwerkingspartner Kuijpers Beveiligingssystemen B.V. is de systeemconfiguratie tot stand gekomen. Kuijpers Beveiligingssystemen B.V. heeft zorg gedragen voor de volledige installatie gedurende een periode waarbij de zorginstelling in gebruik was.

Zo werden alle kamers beveiligd en is voor de opslaggebieden rekening gehouden met een hogere brandlast. Dit alles is gevoed met een modulaire pompunit.

Deze installatie is gerealiseerd met een minimum aan overlast voor de medewerkers alsmede bewoners van de SRVZ.

De rol van FireX als leverancier in de Benelux voor Marioff HI-FOG® watermistsystemen heeft zich achter de schermen afgespeeld door in het engineeringstraject alsmede bij de inbedrijfstelling ondersteuning te bieden aan onze samenwerkingspartner.

Zo is er in totaal ca. 7.500 m² beveiliging gerealiseerd en werd de complete watervoorziening en watervoorraad in de kruipruimte van het object gerealiseerd.

Het systeem biedt een optimale functionaliteit voor de gebruiker waarbij de brandveiligheid op een hoger plan is gebracht met behoud van de bestaande bouwkundige structuur.

‘T Gasthuis Middelburg,
FireX, Brandveiligheid meester!