Brandveiligheid in datacenters

FireX, brandveiligheid meester! Uw specialist in brandveiligheid in datacenters.

Brand in een datacenter heeft vaak verstrekkende gevolgen. (Tijdelijk) geen toegang tot belangrijke data kunnen uw bedrijfsprocessen, of die van uw klanten erg veel overlast veroorzaken. Bovendien is het geïnvesteerd kapitaal in datacenters zeer hoog. Dit is ook de reden dat vanuit de eindgebruikers en de assuradeur naast branddetectie ook een actief blussysteem wordt vereist.

Om hoge uptime van servers te garanderen (Tier 3 of Tier 4 eisen) is in deze omgeving naast een optimale detectie, veelal gebaseerd op HSSD systemen, een actief suppressiesysteem vereist. De hoogte, volume en de luchtsnelheden van de datacenters kunnen ertoe leiden dat reguliere detectiemethodes niet volstaan. FireX B.V. kan in dit geval met maatwerk een passende brandveiligheidsoplossing voorzien.

Bij actieve blussystemen kunt u denken aan :

  • watermistinstallaties
  • sprinklersinstallaties
  • gasblussystemen

Een datacenter heeft diverse gebruiksfuncties. Bijvoorbeeld als cold machinery space, generatorruimtes etcetera. En elke gebruiksfunctie behoeft specifieke detectiemethoden. FireX B.V. zorgt voor een passende totaaloplossing in uw datacenter.

Wilt u meer weten over brandveiligheid in uw datacenter?

Wij vertellen u graag alles waar u op dient te letten in het kader van branddetectie en -bestrijding

Eén datacenter uitgelicht

Datacenter TCN Eemshaven

Brandveiligheid Datacenter TCN Eemshaven In 2007 is, in nauw overleg met een grote gebruiker, Data Hotel Eemshaven gebouwd. Tot de dag van vandaag behoort dit datacenter wat gebouwde capaciteit betreft tot de grootste van Europa. Dit is ons eerste next generation datacenter waar gebruik gemaakt wordt van slimme hedendaagse technologieën. Door de ruime opzet is vervanging...