Brandmeldwijzer    T: 024-3607171

Brandveiligheid in datacenters

FireX, brandveiligheid meester! Uw specialist in brandveiligheid in datacenters.

Brand in een datacenter heeft vaak verstrekkende gevolgen. (Tijdelijk) geen toegang tot belangrijke data kunnen uw bedrijfsprocessen, of die van uw klanten erg veel overlast veroorzaken. Bovendien is het geïnvesteerd kapitaal in datacenters zeer hoog. Dit is ook de reden dat vanuit de eindgebruikers en de assuradeur naast branddetectie ook een actief blussysteem wordt vereist.

Om hoge uptime van servers te garanderen (Tier 3 of Tier 4 eisen) is in deze omgeving naast een optimale detectie, veelal gebaseerd op HSSD systemen, een actief suppressiesysteem vereist. De hoogte, volume en de luchtsnelheden van de datacenters kunnen ertoe leiden dat reguliere detectiemethodes niet volstaan. FireX B.V. kan in dit geval met maatwerk een passende brandveiligheidsoplossing voorzien.

Bij actieve blussystemen kunt u denken aan :

  • watermistinstallaties
  • sprinklersinstallaties
  • gasblussystemen

Een datacenter heeft diverse gebruiksfuncties. Bijvoorbeeld als cold machinery space, generatorruimtes etcetera. En elke gebruiksfunctie behoeft specifieke detectiemethoden. FireX B.V. zorgt voor een passende totaaloplossing in uw datacenter.

Wilt u meer weten over brandveiligheid in uw datacenter?

Wij vertellen u graag alles waar u op dient te letten in het kader van branddetectie en -bestrijding

Eén datacenter uitgelicht

Datacenter QTS Eemshaven

Brandveiligheid Datacenter QTS Eemshaven In 2007 is, in nauw overleg met een grote gebruiker, Data Hotel Eemshaven gebouwd. Tot de dag...