Vakidioten in brandpreventie

Voor sommigen klinkt dat als een scheldwoord. Ik persoonlijk zie dat als een geuzentitel. Ja, wij zijn vakidioten maar ik ben daar trots op. Al helemaal omdat ik me al meer dan 20 jaar als vrouw staande houd in een echte “mannenwereld”. Met succes overigens, ik voel me dan ook meer “one of the guys”.

Binnen en buiten de muren van ons pand werken we nauw samen en bouwen we op elkaars kennis en collegialiteit. Ik ben ervan overtuigd dat we dat enthousiasme op een natuurlijke manier uitstralen richting onze klanten. Laatst vroeg ik Arno (projectleider) en Geert (projectleider en calculator) waarom ze al meer dan 17(!) jaar binnen FireX werkzaam zijn.

Arno: “Ik heb inmiddels zoveel kennis omtrent brandpreventie, dat het elke dag weer leuk is om relaties te helpen. Als ik een goed advies gegeven heb en ik zie dat dat gewaardeerd wordt, dan is mijn dag goed. Daar doe ik het voor. Er is geen dag hetzelfde hier en je wordt continu uitgedaagd om steeds complexere vraagstukken op te lossen voor klanten. Als dat dan lukt, geeft dat een soort overwinningsgevoel. Onbetaalbaar!”.

Geert: “Wat uniek is aan FireX is onze servicegerichtheid. Op papier is dat een schitterend woord en je leest het bijna overal. Maar maak het maar eens waar. Pas als je kunt spreken van flexibele medewerkers en in het verlengde daarvan van een flexibele planning, dan ben je in mijn ogen servicegericht. Ook dat ene telefoontje naar een klant, met een gouden tip… dat is mijn definitie van service. Mijn expertise in de wereld van elektronica pas ik elke dag toe, mijn kennis strekt verder dan alleen brandpreventie. Overigens is het opleidingsniveau van de gemiddelde medewerker hier enorm hoog. Dat maakt dat we op hoog niveau overleggen, brainstormen en zelf toepassingen ontwikkelen.”

We hebben een “zware helpdesk” maar wij vinden dat als vakidioten (om het woord maar weer eens te gebruiken) noodzakelijk.

Relaties waarderen echter niet alleen onze grote servicegerichtheid en onze innovatieve technieken maar vooral de mensen die er achter staan. Daar zijn we trots op!

Monique Lamers

« Terug naar overzicht