Waarom FireX?

Meer dan 20 jaar mede eigenaresse zijn van een brandpreventiebedrijf… het is een feit. Van alle beroepen die ik had kunnen kiezen, koos ik, meer dan 20 jaar geleden, samen met mijn broer Jean-Paul voor een carrière in brandpreventie. Zeker niet “omdat je toch wat moet doen”. Er waren meer dan genoeg kansen om voor een andere loopbaan te kiezen. Als u van mij een rechtstreeks antwoord zou eisen op de vraag “waarom?”, dan blijft dat niet bij één motivatie. De belangrijkste reden is dat brandpreventie in ons DNA zit. We zijn in die wereld opgegroeid.

Nou zou dat een reden kunnen zijn om juist NIET voor deze tak van sport te kiezen, als je jong bent. Niets is echter minder waar. Al in onze kindertijd waren mijn broer en ik ons al bewust van het belangrijke werk wat mijn vader als brandmeester bij brandweer Nijmegen deed. Mede dankzij de professionele organisatie van de brandweer is het in Nederland een een stuk veiliger, voor mens en dier. Toen door omstandigheden de fakkel overgegeven moest worden stonden mijn broer en ik zonder aarzeling klaar om deze aan te nemen. Dit, in de volle overtuiging dat we niet alleen konden zorgen voor een boterham thuis, maar ook het verschil konden uitmaken in het leven van anderen. Brandveiligheid. In mijn ogen is dat één van de uitgangspunten om kwaliteit van leven te waarborgen, thuis, of op de werkplek.

Inmiddels hebben we twee (FireX en Fire Technology) bloeiende bedrijven opgebouwd, waar het elke dag weer een uitdaging is om kwalitatief en qua serviceniveau aan de top te staan. Met vereende krachten lukt ons dat, we ontvangen dan ook regelmatig complimenten. Het feit dat u dit leest betekent dat u de weg gevonden hebt naar onze gloednieuwe website. Toen wij deze 13 november jongstleden lanceerden, hadden we niet durven dromen dat er zoveel mooie reacties zouden komen op ons “nieuwe jasje”. Ik kan u vertellen dat die nieuwe jas goed past en lekker zit! Er wordt inmiddels veelvuldig gebruik gemaakt van de Brandmeldwijzer, een nuttige tool die we via de website aan iedereen ter beschikking stellen. Ook mijn blog wordt goed gelezen en, gelet op de reacties, enorm gewaardeerd. Dat doet goed, daar doe je het voor, hopelijk nog heel lang…

Monique Lamers

« Terug naar overzicht